Στην JTI το μετάλλιο «Δημόκριτος»

 

Με το μετάλλιο «Δημόκριτος» του πανεπιστημίου Θράκης, τιμήθηκε η εταιρεία JTI, για την ευεργετική παρουσία της στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου, στην Κομοτηνή, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, παρέδωσε το μετάλλιο του ιδρύματος και το ψήφισμα της Συγκλήτου, στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JTI στην Ελλάδα, Edoardo Voletti.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο πρύτανης του ΔΠΘ, η εταιρεία τιμήθηκε για τη διαχρονική παρουσία της στις καπνοπαραγωγικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει και στηρίζει τον ελληνικό καπνό, καθώς επίσης και για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου του πανεπιστημίου, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στον Δήμο Μύκης, ο οποίος βρίσκεται σε μια ορεινή και αγροτικά μειονεκτική περιοχή της Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Voletti αναφέρθηκε στο μήνυμα του προέδρου της JTI Δυτικής Ευρώπης, Βασίλη Βωβού, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του για την τιμή προς την εταιρεία, καθώς και τα συγχαρητήριά του για τη διαρκή προσφορά του πανεπιστημίου στην ελληνική περιφέρεια και σε ολόκληρη τη χώρα.

Για την απονομή του μεταλλίου, ο κ. Voletti δήλωσε: «Το μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελεί μεγάλη τιμή για την JTI. Συνιστά επιβράβευση για το πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας στον Δήμο Μύκης.

Επιπλέον, τιμά τη μακρόχρονη συνεργασία της JTI και των αγροτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από όπου προμηθευόμαστε υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, καθώς και την ευρύτερη συνεισφορά μας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής επένδυσης της JTI.

Πιστεύουμε ότι, για τη βιωσιμότητα του κλάδου είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Η οικοδόμηση συνεργασιών πάνω σε αυτά τα θεμέλια μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη και μας τιμά ιδιαίτερα η σημερινή αναγνώριση ενός τέτοιου παραδείγματος».


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana