Ενδιαφέρον του Οργανισμού CISMEF από την Καντόνα της Κίνας για την εξαγωγή κρητικών προϊόντων

 

Το ενδιαφέρον του για κρητικά προϊόντα εκδήλωσε ο κινεζικός οργανισμός CISMEF, προκειμένου να γίνουν γνωστά στην κινεζική αγορά, μέσω της διεθνούς έκθεσης της Καντόνα.

 

Αντιπροσωπεία του CISMEF επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης και σε συνάντηση που είχε με αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους και φορείς, συζητήθηκε η ενίσχυση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη κινεζική αγορά, αλλά και η ενδυνάμωση του τουρισμού.

 

Τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, Wu Dongwen και αναπληρωτή γενικό διευθυντή του CISMEF, που συνοδευόταν από πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, καλωσόρισαν στην Περιφέρεια οι αντιπεριφερειάρχες Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Γιώργος Αλεξάκης, Πρωτογενούς Τομέα, Μανόλης Χνάρης και περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης, τα Δίκτυα Οινοποιών Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου κα.

 

Ο κ. Αλεξάκης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι από τις πιο εξωστρεφείς Περιφέρειες και περιοχές της Ελλάδας και τόνισε: «Έχουμε δεχτεί ήδη επισκέψεις από υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους προέδρους, αντιπροέδρους, υπουργούς, όμως οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μας είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

 

Επίσης είπε, ότι μετά και τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, «αναμένονται ενέργειες που θα ενισχύσουν το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας προς τη χώρας σας».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Μανόλης Χνάρης, από την πλευρά του, τόνισε πως πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η στήριξη και η προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου της μεταποίησης.

 

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προβολή της ποιότητας και της ταυτότητας των κρητικών προϊόντων.

Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του CISMEF, Wu Dongwen ανέφερε ότι ο Οργανισμός ενδιαφέρεται να παρουσιαστούν τα κρητικά προϊόντα στην έκθεση της Καντόνα, επειδή διακρίνονται για την εξαιρετική τους ποιότητα.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana