Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδη και το α’ τρίμηνο 2017

(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία αρχείου του Σταύρου Κωνσταντά, αναπληρωτή Διευθύνων Συμβούλου της  Εθνικής Ασφαλιστικής, Πέμπτη 18  Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εθνική Ασφαλιστική/STR
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία αρχείου του Σταύρου Κωνσταντά, αναπληρωτή Διευθύνων Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εθνική Ασφαλιστική/STR

 

Ισχυρή και εύρωστη η Εθνική Ασφαλιστική, διατήρησε τη θετική πορεία στην παραγωγή αποτελεσμάτων και το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας συνολική αύξηση που άγγιξε το 18% , με την παραγωγή να ανέρχεται σε 150,6 εκατ. έναντι 127,6 εκατ. ευρώ το περσινό πρώτο τρίμηνο.

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Σταύρο Κωσνταντά, «τα μεγέθη αυτά διασφαλίζουν την ικανότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών της και στις προκλήσεις της αγοράς. Επίσης, αποδεικνύουν πως η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης της χώρας, προσδίδοντας της μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης που της επιτρέπει να δρα δυναμικά, όπως στην περίπτωση ανάληψης μέρους του χαρτοφυλακίου της International Life».

 

Ειδικότερα, το Α' τρίμηνο του 2017, η παραγωγή ανήλθε σε 150,6 εκατ. έναντι 127,6 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Αναλυτικότερα, ο Κλάδος Ατομικών Ζωής παρουσίασε αύξηση ύψους 36,25%, καταγράφοντας παραγωγή 96,96 εκατ., ενώ ο Κλάδος Ομαδικών Ζωής παρουσίασε αύξηση ύψους 2,6%, καταγράφοντας παραγωγή 18,05 εκατ. ευρώ.

 

Το Α' τρίμηνο του 2017 έκλεισε με τους κλάδους Αυτοκινήτου, Πυρός και τους Λοιπούς Γενικούς Κλάδους με παραγωγικά αποτελέσματα που άγγιξαν τα 15,02 εκατ., 15,13 εκατ. και 5,39 εκατ., αντίστοιχα.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως για το εν λόγω διάστημα η παραγωγή του καναλιού Bancassurance διαμορφώθηκε σε 40,64 εκατ., καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 113%. Η εντυπωσιακή αυτή μεταβολή οφείλεται στο λανσάρισμα του νέου προγράμματος Εφάπαξ ΕΘΝΙΚΗΣ+, γεγονός που ενίσχυσε ιδιαίτερα και την θετική μεταβολή των παραγωγικών αποτελεσμάτων που σημείωσε ο Κλάδος Ατομικών Ζωής συνολικά.

 

Επιπροσθέτως, ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και εντατικής προσπάθειας της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής για περαιτέρω ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της Εταιρίας, τα Εποπτικά Ίδια Κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, αυξήθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το 2015 και ανήλθαν σε 571,6 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας τον δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ σε 169%, με χρήση μεταβατικών μέτρων.

 

«Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής» όπως επισημαίνει ο κ. Στ. Κωνσταντάς, «θα αποτελεί πάντα η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων αιχμής που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ασφαλιστικές ανάγκες της οικογένειας, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία και κατ’ επέκταση, η ενίσχυση και ενεργή στήριξη της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Το πρωτοποριακό και εξαιρετικά επιτυχημένο brand προϊόντων Full προσφέρει στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας εξίσου στην ποιοτική και πληρέστερη εξυπηρέτησή τους, πάντα με την υποστήριξη των πολύτιμων παραγωγικών δικτύων της, με το δίκτυο συνεργατών Agency της εταιρίας να πρωτοστατεί».

 

Τα υψηλά επίπεδα κερδοφορίας του τριμήνου αποτελούν συνέχεια του 2016, έτος κατά το οποίο τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 57,7 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή διαμορφώθηκε σε 577,7 εκατ. ευρώ.

 

Παράλληλα, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις του νέου εποπτικού πλαισίου (Solvency II) και στοχεύοντας στη βέλτιστη θωράκισή της, καθώς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της, αύξησε τα τεχνικά αποθέματα επάρκειας του Κλάδου Ζωής κατά 45,4 εκατ. για το 2016.

 

Για την Εθνική Ασφαλιστική, το 2016 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο στην αδιάλειπτη παρουσία της στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Συνεχίζοντας μια επιτυχημένη πορεία ετών και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει ισχυρή και εύρωστη, ισχυροποιεί και εδραιώνει την ηγετική της θέση, αποτελώντας σημείο αναφοράς και αξιοπιστίας τόσο για τους ασφαλισμένους της όσο και για το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, από την ίδρυσή της, το 1891, μέχρι και σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική, παραμένει πάντα πιστή στο όραμα και την αποστολή της να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας, μέσω σύγχρονων προϊόντων και διαδικασιών. Εδώ και 126 χρόνια, χαράσσει πορεία με οδηγούς της διαχρονικές αξίες όπως η αξιοπιστία, το ήθος, η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια, η εμπειρία, αξίες που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν ως πρωταγωνιστή της ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana