«Ελλάδος Γεύσεις» - Όλη η Ελλάδα σε μία έκθεση

 

Εκεί που ο πολιτισμός συναντάει τον τουρισμό και τη γαστρονομία, εκεί ακριβώς ενώνεται κάθε γωνιά της Ελλάδας για να δείξει και να αναδείξει τρία από τα πιο σημαντικά στοιχεία της χώρας.

Αυτό το σημείο συνάντησης είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις», που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Μια παραδοσιακή γειτονιά θα προσπαθήσει να φιλοξενήσει τον ελληνικό πολιτισμό και να γνωρίσει στους επισκέπτες της τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν οι Έλληνες.

Στην παραδοσιακή γειτονιά μια πλακόστρωτη πλατεία, με χρωματιστά τραπεζάκια και την εκκλησιά να δεσπόζει. Από κοντά το παραδοσιακό παντοπωλείο να αναδύει τις ευωδιές της Ελλάδας και από το καφενείο της γειτονιάς να «ξεχύνονται» οι μυρωδιές του καφέ, των γλυκών και των μεζέδων για το τσίπουρο και το ούζο.

Διάσημοι σεφ θα βρεθούν εκεί και θα ετοιμάσουν συνταγές βγαλμένες από την παράδοση, ενώ στα ράφια του παντοπωλείου θα είναι η βάση για την Παρασκευή των πιάτων που θα γευτούν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Στο παραδοσιακό καφέ εκτός από τους καφέδες, τα αναψυκτικά και τους χυμούς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δοκιμάσουν τα «μοντέρνα» κοκτέιλ φτιαγμένα από παραδοσιακά αποστάγματα.

Κι αφού όλοι ξεναγηθούν στον κόσμο της γεύσης είναι και οι άλλες αισθήσεις που θα γεμίσουν με χαρά τους επισκέπτες. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη ζωή με άλλον τρόπο.

Τουρισμός στη φύση, τουρισμός στην ύπαιθρο, τουρισμός στις ελληνικές πόλεις, γαστρονομικός, εκπαιδευτικός, επαγγελματικός, θαλάσσιος, υγείας, παραθεριστικός, μοναστηριακός, προσκυνηματικός, είναι λίγες μόνο από τις μορφές τουρισμού που προσφέρονται απλόχερα στη χώρα του φωτός.

Κι όλα αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν εάν απουσιάζει η βάση της Ελλάδας, ο Πολιτισμός της.

Και σε αυτό στοχεύει η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο να προβάλει τον Πολιτισμό της χώρας αυτόν τον τόσο γνωστό και συνάμα άγνωστο, αφού ο πλούτος του χάνεται στα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας.

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρίσκεται η παράδοση, αλλά και οι εκφάνσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σημερινή εποχή. Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από όλη την Ελλάδα, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών, μουσικές παραστάσεις και παρουσιάσεις μουσικών δημιουργών θα πλέξουν το γαϊτανάκι της ελληνικής παράδοσης.

Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η «Alfa Expo», ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 


Το πλήρες τηλεγράφημα του Λ. Παπαθανασίου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana