Κοζάνη: Δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής σε έκταση που παραχώρησε ο δήμος

 

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκληρώθηκε η τυπική διαδικασία δημιουργίας Βιομηχανικής Περιοχής στην Κοζάνη. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει μία εκκρεμότητα 20 ετών για τον Δήμο Κοζάνης -η ίδρυση της ΒΙΠΕ είχε ξεκινήσει το 1997- ενώ ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ολοκληρώθηκε η τυπική διαδικασία δημιουργίας Βιομηχανικής Περιοχής στην Κοζάνη. 

Η Βιομηχανική Περιοχή θα εκτείνεται σε μία έκταση 680 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Κοζάνης και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου θα μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός με άμεση πρόσβαση στον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

«Μέσω της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας προσβλέπουμε στη δημιουργία πλούτου για την περιοχή μας, που δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εκμετάλλευση του λιγνίτη», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, Βρασίδας Ζάβρας, ανέφερε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση πολεοδομικής μελέτης και σε έργα συντήρησης, εγκατάστασης ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με στόχο την έναρξη λειτουργίας της ΒΙΠΕ σε έναν χρόνο από σήμερα.

«Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου για τη μετάβαση της Κοζάνης σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, δημιουργώντας έναν κατάλληλα πολεοδομημένο χώρο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, και με τη δυνατότητα δημιουργίας συνεργειών ανάμεσα στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Τέλος, στο νέο επιχειρηματικό πάρκο θα υπάρχει δυνατότητα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, όπως ευρυζωνικά δίκτυα και ασφάλεια χώρων. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, θα δημιουργηθούν ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana