Γ. Μώραλης: Ο Πειραιάς κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου

 

Ικανοποιημένος από την στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Τζινπίνγκ, στις προσπάθειες ανάδειξης του λιμανιού του Πειραιά ως βασικού κέντρου του παγκόσμιου εμπορίου, εμφανίζεται ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

 

Εκτός από τις σημαντικές επαφές που είχε με μέλη του ελληνοκινεζικού φόρουμ για την τοπική αυτοδιοίκηση, που διεξήχθη στο Πεκίνο πριν τρεις ημέρες, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ακούγοντας «τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ομιλία του στο Forum των πόλεων, να αναφέρεται στον ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος του Πειραιά στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο χώρες, προκειμένου να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το ισχυρότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και βασικός κόμβος του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού».

 

Η αναγνώριση της ανάγκης, ο Πειραιάς να αποτελέσει το βασικό κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου, προήλθε όχι μόνο από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και από τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ «και νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και αυτής της δήλωσης» υποστήριξε ο δήμαρχος Πειραιά.

 

Ο κ. Μώραλης συμμετείχε μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μελά, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, Ανδρέα Βεντούρη και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Βασίλη Ταταρόπουλο, στο 2ο ελληνοκινεζικό Forum, όπου παρουσίασε τον Πειραιά ως επενδυτικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό, αναφερόμενος στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα, αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

 

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του, ο δήμαρχος Πειραιά, αποκάλυψε ότι σύντομα ο Πειραιάς θα γίνει μια «έξυπνη πόλη» (smart city), μετά και την υπογραφή του προσυμφώνου συνεργασίας με την εταιρία Huawei, η οποία θα αναλάβει την μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών του Δήμου.

 

«Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων και να παρουσιάσω τις επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο για τα δημοτικά ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για τα δημόσια ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά. Γνωρίζαμε τις προθέσεις της Κίνας για τον Πειραιά και γνωρίζαμε και τις ελληνικές προθέσεις. Χαιρόμαστε για την επαναβεβαίωση των προθέσεων και ως δημοτική αρχή, θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά, με τελικό στόχο μια ομορφότερη πόλη και τη βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών» καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana