Άνοδος 4,5% στις πωλήσεις Hellenic Bottling Company το Α' τρίμηνο 2017

 

Άνοδο 4,5% κατέγραψαν τα έσοδα από πωλήσεις του ομίλου Coca Coca Hellenic Bottling Company κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Συγκεκριμένα, κατά το Α' τρίμηνο 2017 τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1.376,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1.317,0 εκατ. ευρώ του Α' τριμήνου 2016.
Όπως ανακοινώθηκε, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση η αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις διαμορφώθηκε σε 5,2% ενώ ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,7% στη διάρκεια του τριμήνου.  

Ειδικότερα, ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές υποχώρησε κατά 2,2%, στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6% και στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,0%. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,5%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Α' τριμήνου 2017, ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, επεσήμανε ότι «η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο, ισχυρή δυναμική σε επίπεδο τιμών και μείγματος και βελτίωση όγκου πωλήσεων, παρά την αρνητική επίδραση από τη χρονική συγκυρία του Πάσχα. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις υποκείμενες τάσεις στη δραστηριότητά μας. Οι εμπορικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας για το υπόλοιπο του έτους.» 

Η Coca-Cola HBC είναι κορυφαίος εμφιαλωτής προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Έχει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη, δραστηριοποιούμενη σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 595 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Coca-Cola HBC προσφέρει μεγάλη ποικιλία κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ.

Οι μετοχές της Coca-Cola HBC είναι εισηγμένες στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.  

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana