Ελλάδα-Κίνα: 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας

 

Οι δυνατότητες επενδυτικών συμπράξεων διερευνήθηκαν στο 2ο Φόρουμ Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Επενδύσεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις, ενώ υπογράφηκαν δύο συμφωνίες ανάμεσα στο Ελληνοκινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, και τους κινεζικούς οργανισμούς China Center for the Promotion of International Trade και Shaanxi Culture Industry Investment Holdings (Group) Co.

 

Σκοπός του Φόρουμ ήταν η προώθηση όλων των μορφών συνεργασίας στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των επενδύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Προς τούτο, «συστήθηκαν» στους Κινέζους επισκέπτες οι ελληνικές εταιρίες Helector SA, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, η Blue Villas Collection (real estate και διαχείριση ακινήτων) και η Eλ-Culture (πολιτιστική επιχειρηματικότητα).

 

Αντιστοίχως, οι εκπρόσωποι κινεζικών εταιρειών, κυρίως από τη ραγδαία αναπτυσσόμενη επαρχία Σαανσί, παρουσίασαν τις δικές τους επιχειρηματικές δράσεις στους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ ακολούθησαν οι λεγόμενες B2B συναντήσεις, όπου Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές τους.

 

Στο Φόρουμ έδωσαν το «παρών» υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής επαρχίας, μεταξύ των οποίων ο δεύτερος τη τάξη πολιτικός παράγοντας και ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας. Έλληνες και Κινέζοι σύνεδροι αναζήτησαν τρόπους για να τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, καθώς και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

 

Ανάμεσα στους διακηρυγμένους στόχους του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας ήταν και οι νέες μορφές επιχειρηματικότητας που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς έως τώρα.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana