Ακραία καιρικά φαινόμενα
Παρίσι-FRA
 (02-09-2005)
ΗΠΑ-Γαλλία:Μέτρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για επάρκεια καυσίμων μετά τον κυκλώνα Κατρίνα. Το Τέξας πολλαπλασιάζει τον αριθμό προσφύγων που θα υποδεχθεί.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας θα κάνει χρήση "στρατηγικών αποθεμάτων" κρατών μελών της--δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ως και 60 εκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού σε χρονικό διάστημα ενός μηνός-- ώστε να αντιμετωπιστούν οι ενεργειακές παρενέργειες μετά το πέρασμα του τυφώνα "Κατρίνα" από τον αμερικανικό Νότο.
"Επειδή υπάρχει υστέρηση στην παραγωγή αργού πετρελαίου (μετά τον "Κατρίνα") και υπολειτουργούν ως εκ τούτου αμερικανικά διυλιστήρια της περιοχής του Κόλπου του Μεξικού", πρόκειται να καταφύγουμε στη χρήση "στρατηγικών αποθεμάτων" κρατών-μελών μας, ανέφερε ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι, από το 1974 συνεργάζεται με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και εποπτεύει στην ομαλή λειτουργία των ενεργειακών αγορών.
Στο μεταξύ όλη η πολιτεία του Τέξας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε οι τοπικές υπηρεσίες να μπορέσουν ταχέως να αντλήσουν διαθέσιμα κονδύλια από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί η διαβίωση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τον Μισισιπή και την Λουϊζιάνα.
Έγινε γνωστό ότι από σήμερα για την υποδοχή αυτών των προσφύγων λειτούργησε το στάδιο "Ριγιούνιον Αρίνα", η έδρα της ομάδας μπάσκετ Ντάλας Μάβερικ, στο Σαν Αντόνιο, κάποτε δε αεροπορική βάση. Ένα άλλο στάδιο, αυτή τη φορά στο Χιούστον, το "Αστροντομ" θα μπορέσει συνολικά να υποδεχθεί 25 χιλιάδες πρόσφυγες μαζί με κάποια άλλα γειτονικά καταλύματα. Συνολικά στην πολιτεία έχουν εντοπιστεί επτά χιλιάδες τοποθεσίες υποδοχής προσφύγων, ικανά να υποδεχθούν 75 χιλιάδες πρόσφυγες της θεομηνίας.-Πηγή:ΑΠΕ-Γαλλ.πρακτ.
(c) 2006, The Media Terra Consortium