Ν. Υόρκη: Ημερίδα για επενδύσεις απο Ελληνοτουρκικό και Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήρια

 

Ημερίδα πραγματοποίησαν στις 8 Απριλίου 2017 το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο, στη Νέα Υόρκη. Σκοπός της ημερίδας ήταν η διερεύνηση επιχειρηματικών συνεργασιών και επενδύσεων και όπως σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος των δύο Επιμελητηρίων, Παναγιώτης Κουτσίκος, οι τομείς επενδύσεων, σύμφωνα με τη μελέτη του οίκου McKinsey, όπου υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας, είναι η φαρμακευτική βιομηχανία, ο ιατρικός τουρισμός, η ανάπτυξη logistics, τα τρόφιμα κ.λπ.

Στις ΗΠΑ μπορούν να αναπτυχθούν οι τομείς των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και ποτών, ενώ οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία.

Ο Ξενοφώντας Βεργίνης, καθηγητής Οικονομικών και επιχειρηματίας, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες στον τομέα των ελληνικών τροφίμων, κυρίως τυριού-φέτα, υπό μορφή ΠΟΠ-ΠΓΕ, καθώς επίσης και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και τη σημασία που πρέπει να δίνεται στη ποιότητα αυτών των προϊόντων.

Ο πρόεδρος της Hermes Expo International, Paul Kotrotsios, ανέπτυξε τον ρόλο που επιτελούν οι διεθνείς εκθέσεις στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.

Ο γγ του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Ζαχαρίας Καπλανίδης, μίλησε για τις δυνατότητες του τουρισμού υγείας στη χώρα μας.

Ο Ελληνοαμερικανός ομιλητής, Dinos Rallis, ο οποίος δραστηριοποιείται στις γενικές ασφαλίσεις και το real estate, αναφέρθηκε στις δυνατότητες κοινών συνεργασιών στον κλάδο του, μεταξύ των επιχειρήσεων των τεσσάρων χωρών.

Ο πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας Qoobex Inc, Mike Stouyiannos, μίλησε για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία, στη δημιουργία ευέλικτων και μικρών βιομηχανικών μονάδων υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα των επιστημόνων με υψηλή κατάρτιση και των τριών χωρών.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana