Ο ΣΕΒΤ βασικός υποστηρικτής της Τράπεζας Τροφίμων

 

Στο έργο της «Τράπεζας Τροφίμων» (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας) συνεχίζει να συμβάλλει, για 22η χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με πίστη στην κοινωνική πολιτική που ακολουθεί, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση. 
Η Τράπεζα Τροφίμων είναι το πρώτο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα που ασχολείται με το θέμα της σίτισης και η ίδρυσή του χρονολογείται από το 1995, ύστερα από πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Πρόκειται για ένα ίδρυμα, το οποίο προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα σήμερα που η περίοδος είναι κοινωνικά κρίσιμη. 
Στη διάρκεια της λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων, έχει προσφέρει συνολικά 16.300 τόνους προϊόντων σε συσσίτια, εκκλησίες, ιδρύματα, γηροκομεία, αλλά και οικογένειες.
«Μέσα στο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΤ, ως βασικός τροφοδότης, εξακολουθεί να στηρίζει με ιδιαίτερη φροντίδα την Τράπεζα Τροφίμων, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι εν όψει του Πάσχα προγραμματίζει, όπως κάθε χρόνο, την αποστολή 80 τόνων τροφίμων, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο αυτό έργο του ιδρύματος. 
Κάθε χρόνο, η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει πάνω από 1.000 τόνους τροφίμων, ενώ υπολογίζεται πως κάθε εβδομάδα σιτίζει 23.000 ανθρώπους. Καθημερινά, στην Αττική, τροφοδοτεί 84 συσσίτια, 21 ιδρύματα φροντίδας παιδιών, 17 Φορείς υποστήριξης ΑΜΕΑ & κέντρα ψυχικής υγείας, 10 γηροκομεία, 7 δομές υποστήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων και 5 κέντρα απεξάρτησης.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana