Βελτιώθηκε ο δείκτης Sentix τον Απρίλιο

EPA/MARKUS SCHOLZ
EPA/MARKUS SCHOLZ

 

Περισσότερο από το αναμενόμενο βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 10 ετών, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σύμφωνα με τον γερμανικό ερευνητικό όμιλο Sentix.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη ανήλθε στις 23,9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδό της από τον Αύγουστο του 2007. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 21,0 μονάδες. Τον περασμένο μήνα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 20,7 από τις 17,4 μονάδες του Φεβρουαρίου, καθώς εξανεμίστηκαν οι ανησυχίες ότι οι παγκόσμιοι πολιτικοί κίνδυνοι μπορούν να βάλουν τέλος στην ανοδική τάση της οικονομίας.

«Η ευρωζώνη αποδεσμεύθηκε από τις παγκόσμιες τάσεις, καθώς η εκτίμηση για άλλες περιοχές του κόσμου δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρη», ανέφερε σε ανακοίνωσε ο Sentix.

«Η ευρωζώνη συνεχίζει να καταγράφει περαιτέρω οικονομική πρόοδο. Πριν τις σημαντικές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για την οικονομία της ευρωζώνης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Sentix, ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών για την ευρωζώνη ανήλθε στις 28,8 από τις 23,8 μονάδες του Μαρτίου. Ο δείκτης για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ανήλθε στο 35,3 τον Απρίλιο από το 34,1 τον Μάρτιο.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana