Βρετανία: Έρευνα σε βάρος του επικεφαλής της Barclays

EPA/BARCLAYS BANK / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA/BARCLAYS BANK / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

 

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές διενεργούν έρευνα σε βάρος του Τζες Στάλεϊ, του διευθύνοντος συμβούλου της Barclays καθως και της ίδιας της τράπεζας αναφορικά με μια υπόθεση ανώνυμης καταγγελίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Η έρευνα της βρετανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) και της αρχή προληπτικής εποπτείας των τραπεζών Prudential Regulation Authority αφορά την απόπειρα του Στάλεϊ πέρυσι να εντοπίσει τον συντάκτη επιστολής, η οποία θεωρήθηκε ανώνυμη καταγγελία από την Barclays Bank Plc, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της τράπεζας.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Στάλεϊ προσπάθησε να ταυτοποιήσει τον συντάκτη μιας επιστολής, που εστάλη στον Ιούνιο του 2016 και στην οποία εκφράζονται ανησυχίες «προσωπικής φύσης» αναφορικά με ένα στέλεχος της τράπεζας που είχε μόλις προσληφθεί.

Η Barclays ανακοίνωσε ότι εξέδωσε επίσημη γραπτή επίπληξη στον Στάλεϊ και ότι θα μειώσει το μισθό του, αλλά θα στηρίξει τον επαναδιορισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας στις 10 Μαΐου.

Οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν επίσης τα συστήματα, τους ελέγχους και την κουλτούρα της Barclays αναφορικά με τέτοιες πρακτικές ανώνυμων πληροφοριών και καταγγελιών, πρόσθεσε η τράπεζα.

Το συμβούλιο της Barclays ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την προσπάθεια του Στάλει να εντοπίσει τον συντάκτη της επιστολής στις αρχές του 2017, αφού το θέμα ετέθη από έναν εργαζόμενο, ανακοίνωσε η Barclays.

Το συμβούλιο ζήτησε από την νομική εταιρία Simmons & Simmons LLP να προχωρήσει σε έρευνα με επικεφαλής τον Τζέρι Γκρίμστοουν, τον αντιπρόεδρο της τράπεζας, ενώ ενημέρωσε τις ρυθμιστικές αρχές.

«Η έρευνα… βρήκε, και το συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο κ. Στάλεϊ ειλικρινώς, αλλά εσφαλμένα, πίστευε ότι επιτρεπόταν να εντοπίσει τον συντάκτη της επιστολής», ανέφερε η τράπεζα.

Ο συντάκτης της επιστολής δεν ταυτοποιήθηκε.

«Ζήτησα συγγνώμη από το συμβούλιο της Barclays και αποδέχθηκα το πόρισμα ότι οι προσωπικές μου ενέργειες στο θέμα αυτό ήταν εσφαλμένες από τη δική μου πλευρά», δήλωσε ο Στάλεϊ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana