Βελτίωση στα οικονομικά αποτελέσματα του Ωνασείου

 

Η οικονομική εξυγίανση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η διατήρηση του υψηλοτάτου επιπέδου των υπηρεσιών και η προετοιμασία για εισαγωγή καινοτόμων επιστημονικών δραστηριοτήτων, ήταν οι στόχοι του Κέντρου για το 2016. Σύμφωνα με τα πεπραγμένα, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΩΚΚ παρουσίασαν «θεαματική βελτίωση», συνεχίζοντας την οικονομική στροφή που είχε ξεκινήσει από το 2015. «Το κλάσμα υποχρεώσεων προς απαιτήσεις από 1,58% που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου, 2015, μειώθηκε σε 0,76% τέλη του 2016. Σημαντική μείωση εμφάνισαν και τα έξοδα που συνολικά ανέρχεται σε 9,27% σε σχέση με το 2016, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών των υλικών και των φαρμάκων, αλλά και της πολιτικής αποπληρωμής χρεών που βοήθησε να μην δημιουργηθούν νέα χρέη».

 

Τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά ανήλθαν σε 1.851, τα καρδιολογικά σε 6.016 και πραγματοποιήθηκαν 6 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Η νοσοκομειακή θνητότητα παραμένει χαμηλή, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,03%. Το σύνολο περιστατικών στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Διαγνωστικά Τμήματα έφθασαν τα 96.559. Σχετικά με την εισαγωγή καινοτόμων επιστημονικών δραστηριοτήτων, το 2016 ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της νέας δραστηριότητας «Γενετική των Καρδιαγγειακών Παθήσεων» που υποστηρίζεται από το Ιατρείο Κληρονομούμενων Καρδιακών Νοσημάτων και το Εργαστήριο Μοριακής Ανοσοπαθολογίας & Ιστοσυμβατότητας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η νέα Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα γενετικής διερεύνησης παθήσεων όπως αρρυθμιολογικά σύνδρομα, μυοκαρδιοπάθειες και παθήσεις της αορτής. Ακόμη, το Ωνάσειο προσφέρει στους ασθενείς με χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση νέα θεραπευτική επιλογή με την αγγειοπλαστική με μπαλόνι.

 

«Η χρηστή οικονομική διαχείριση, ως σεβασμός τόσο της κρατικής οικονομικής αρωγής όσο και των χρημάτων που καταβάλλουν οι ασθενείς, καθώς και η προσήλωση στην εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών και νέων θεραπευτικών επιλογών προς όφελος των ασθενών, απαιτούν λειτουργούς με υψηλές επαγγελματικές προδιαγραφές, ακεραιότητα και ήθος στη διοίκηση και στο ανθρώπινο δυναμικό στο σύνολό του. Έχοντας ως γνώμονα αυτές τις αρχές και υποστηρίζοντας σταθερά το υφιστάμενο πλαίσιο αξιοκρατίας των ανθρωπίνων πόρων, επιτύχαμε και το 2016 ως Διοίκηση τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεών μας με τους προμηθευτές, σύμφωνα με την οικονομική πολιτική που είχε ξεκινήσει το 2015», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Νιάκας, Καθηγητής Οικονομικών & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ΕΚΠΑ. Εκφράζει την βεβαιότητα ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ολοκληρώσει τις αποπληρωμές του συσσωρευμένου χρέους των παρελθόντων ετών και θα συνεχίσει «την ήδη επιτευχθείσα αποδοτική του λειτουργία, ώστε να μην δημιουργεί νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις».

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana