Τ.Κουίκ: Σημαντική και αναγκαία η εξωστρέφεια

 

Στη σημασία και στην αναγκαιότητα της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, με σημείο εκκίνησης τις διμερείς επιχειρηματικές εκδηλώσεις, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Γεωργίας που διοργάνωσε στην Αθήνα ο ΣΕΒ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Το υπουργείο Εξωτερικών, με τις διαδικασίες που στηρίζει και στις οποίες μετέχει, ενθαρρύνει στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή μετουσιώνεται και με τα διμερή ή πολυμελή επιχειρηματικά φόρουμ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική αναφορά στις διακρατικές πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), χαρακτηρίζοντας τες πολύ σημαντικές και αναγκαίες για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η ανάπτυξη πρέπει να στηρίζεται επάνω στον σημαντικότερο πυλώνα που είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντας εξίσου «εξαιρετικά σημαντικές και τις δυναμικές συνέργιες» του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Τέλος, αναφερόμενος στη Γεωργία, είπε πως είναι μία αναπτυσσόμενη χώρα, το επιχειρηματικό κάλεσμα της οποίας, είναι θετική πρόσκληση και πρόκληση για ελληνικές εταιρείες.

--Το συνέδριο

Στην εκδήλωση παρουσιαστηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά της Γεωργίας που εντοπίζονται κυρίως στους τομείς της οικιστικής δόμησης, των υποδομών, των υποδομών μεταφοράς, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων/υδάτινων πόρων και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 Στην εκδήλωση εκτός του  υφυπουργού Εξωτερικών προσκεκλημένος ήταν ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα, κ.Ioseb Nanobashvili ενώ συμμετείχαν 50 επιχειρήσεις- μέλη του ΣΕΒ.

Ο Πρέσβης της Γεωργίας παρουσίασε στοιχεία για τις διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, την προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, κ.α.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι ο Σύνδεσμος παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών προς τα μέλη του που επιδιώκουν να εισέλθουν σε αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται για το πρόγραμμα ExportReady που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπηρεσίες πληροφόρησης, δικτύωσης αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση των εμπορικών και εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana