Ρωσικό ενδιαφέρον προσελκύει η "μοναστηριακή" ΚΑΝΟΝ

 

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει ιδρυθεί από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ο φορέας για την αναγνώριση των μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών και την απονομή σήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΟΝ», σε αντιστοίχιση με τα σήματα «Monastic» και «Kosher», σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο σχήμα και μία ρώσικη αναπτυξιακή εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις.
Η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί να υπογραμμίσει τη σημασία της μοναστηριακής διατροφής και γαστρονομίας στο ευρύ κοινό, η οποία αποτελούσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Παράλληλα η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης των ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου με στόχο τη στήριξη των μικρών παραγωγών.
Υπενθυμίζεται ότι η μοναστηριακή διατροφή στηρίζεται σε ψάρια-θαλασσινά, τουρσιά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, ψωμί και μέλι και θεωρείται από τις πλέον υγιεινές. Επίσης, μέρος της διατροφής αυτής ή το σύνολό της, μπορεί να υιοθετηθεί από ειδικές ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις ή προτιμήσεις, όπως διαβητικοί, πάσχοντες από καρδιαγγειακές παθήσεις, αθλητές κ.α.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana