Τις ανάγκες του καταναλωτή μελετά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών

 

Τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ίδιοι οι καταναλωτές στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ) με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή.

Παράλληλα, σημειώνει ότι πρωταρχικό στόχο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών αποτελεί η ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών υπενθυμίζοντας ότι αυτοί βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού των δράσεων του Συνδέσμου.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, τονίζοντας ότι παρά τα τεράστια προβλήματα που η ίδια αντιμετωπίζει, οι επιχειρήσεις του κλάδου κάνουν τα πάντα ώστε τα προϊόντα να είναι προσιτά για τον καταναλωτή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒΤ.

Πιο συγκεκριμένα, προχωράει στην αναδιοργάνωση της παραγωγής, προσπαθεί να περιορίζει τα έξοδά της, να μειώνει τις τιμές των προϊόντων της αλλά και να πραγματοποιεί συνεχείς προσφορές, προκειμένου να κρατήσει τους καταναλωτές κοντά της και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη τους, η οποία αποτελεί και το σπουδαιότερο κεφάλαιό της. Έτσι, η ελληνική αγορά προσαρμόζεται με στόχο να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, τις καινούργιες ανάγκες που δημιουργούνται και τις δυνατότητες του καταναλωτή.

Από την άλλη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής που επιβάλλει μία ισορροπημένη διατροφή και σωματική δραστηριότητα, καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο που αποκτά η διατροφή στην καθημερινότητα όλων μας. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων εργάζεται συστηματικά και συντονισμένα με στόχο την προώθηση έγκυρης πληροφόρησης, ώστε να στρέψει τους καταναλωτές προς την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, οι οποίες μπορούν να προασπίσουν την υγεία τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Τέλος, μέσα από την πληθώρα επώνυμων προϊόντων που διαθέτει στην αγορά η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να επιλέγει με σιγουριά και ασφάλεια το προϊόν που καλύπτει τις δικές του διατροφικές ανάγκες και που ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana