Έμφαση στα "fintech" από την Eurobank

 

Mε στόχο να ενθαρρύνει και να προάγει την καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology - Fintech), σε συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), η Eurobank διοργανώνει τον δεύτερο περιφερειακό διαγωνισμό FinTech «Beyond Hackathon».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βeyond Hackathon αποτελεί, μεταξύ άλλων, έναν καινοτόμο τρόπο για την αναζήτηση του κατάλληλου ταλέντου που θα μπορούσε να ενταχτεί στο δυναμικό της Eurobank ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και της αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.
 Την πρώτη ημέρα, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της Eurobank θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα θέσουν υπαρκτά ζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέροντος της Τράπεζας. Σκοπός των επιχειρηματικών μονάδων, όπως αναφέρουν στελέχη της Eurobank,  είναι να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουν την ανάλογη περιοχή ενδιαφέροντος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Οι προκλήσεις που θα θέσουν οι επιχειρηματικές μονάδες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για όσους συμμετέχουν και ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε κάθε αξιόλογη ιδέα που θα ακουστεί την πρώτη μέρα από τους συμμετέχοντες.
 Επιπλέον, στο φετινό Διαγωνισμό, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και εταιρίες start-ups που συστήθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι να παρουσιάσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon. Το API (Application Programming Interface), το οποίο θα διαθέσει η Τράπεζα στους συμμετέχοντες, θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από το περσινό ενώ, σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, στελέχη από το ΙΤ της Τράπεζας θα είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες σε οτιδήποτε χρειαστούν.
 Επίσης, οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Έφη Πυλαρινού, βραβευμένη στη Women in Fintech 2016 Power List, αλλά και να δεχτούν mentoring από ειδικούς, στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού, μάρκετινγ κ.λπ.
 Το Σαββάτο 18 Μαρτίου και την Κυριακή 19 Μαρτίου, οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν την Κυριακή το απόγευμα στην κριτική επιτροπή ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία του Διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).
Όπως αναφέρουν στελέχη της τράπεζας, η Eurobank επιδιώκει να φέρει πιο κοντά τον δεύτερο διαγνισμό Beyond Hackathon με το πρόγραμμα egg - enter•grow•go και στο πλαίσιο αυτό θα παροτρύνει τις ομάδες που πληρούν τα κριτήρια να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον πέμπτο κύκλο του, ώστε, εφόσον προκριθούν, να εξελίξουν περαιτέρω την ιδέα τους, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της Τράπεζας, με ενδεχόμενη προοπτική η τελευταία, να στηρίξει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, είτε ως πελάτης ή συνεργάτης. Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την Τράπεζα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικά με τις επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας που θα ενδιαφερθούν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept. 
Τον δεύτερο περιφερειακό Διαγωνισμό «Beyond Hackathon» υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι Τράπεζες του ομίλου Eurobank, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beyondhackathon.com και να ενημερωθούν για το δεύτερο περιφερειακό Διαγωνισμό "Beyond Hackathon" τόσο στην παραπάνω ιστοσελίδα όσο και στη σελίδα Facebook www.facebook.com/BeyondHackathon.


Το πλήρες τηλεγράφημα του Α.Λιδωρίκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana