Έκθεση έργων τέχνης της συλλογής Alpha Bank στη δημοτική πινακοθήκη Λάρισας

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εγκαινιάζεται αύριο στις 8 μ.μ συλλογή 44 έργων τέχνης από την Alpha Bank. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα».

 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της δημοτικής πινακοθήκης, Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στις πλούσιες δραστηριότητές της, που «της έχουν προσδώσει πλέον ευρεία εμβέλεια πανελλαδικού χαρακτήρα στην παραγωγή και διάχυση πολιτισμού».

 

«Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου μας, καταφέρνουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα του Γεωργίου Ι. Κατσίγρα, επιδιώκοντας και αξιοποιώντας συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς. Η περιοδική έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο, φιλοξενώντας έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών από τα μέσα του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, της ανεκτίμητης συλλογής της Alpha Bank, αποτελεί μια εξαιρετική στιγμή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

 

Από την πλευρά της, η επιμελήτρια της έκθεσης, Ειρήνη Οράτη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έκθεσης, που μετά τη Ρόδο και το Ρέθυμνο, φιλοξενείται στην πινακοθήκη της Λάρισας.

 

«Η επιλογή των μουσείων εκ μέρους μας, όπου αυτή παρουσιάζεται, γίνεται με το κριτήριο της έντονης εξωστρέφειας, των υποδομών, της ασφαλείας και της «λάμψης» ενός μουσείου», σημείωσε η επιμελήτρια. Τα έργα της έκθεσης, προέρχονται από τη διοίκηση, γραφεία και καταστήματα της Alpha Bank, και χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα. «Η έκθεση επικεντρώνεται σε έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας, αλλά και των καλλιτεχνών που έκτοτε, όρισαν το διεθνές πλέον πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, καθώς και τις νεότερες τάσεις», ανέφερε η κ. Οράτη.

 

Κλείνοντας, η επιμελήτρια της έκθεσης σημείωσε ότι τα σαράντα τέσσερα έργα που παρουσιάζονται, ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank, «μιας συλλογής 5.500 έργων νεοελληνικής τέχνης, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες συλλογές στον ελληνικό χώρο, με πλούσια εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα καθώς και συμμετοχές σε εκθέσεις, διοργανώσεις και χορηγικά προγράμματα που αφορούν στην ελληνική τέχνη».

 

Τέλος, η αντιπρόεδρος της πινακοθήκης, Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, παίρνοντας το λόγο ανέφερε πως «η φιλοξενία έργων από τη συλλογή της Alpha Bank είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το μουσείο μας. Αποτελεί μία πρόκληση για μας, να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά». Ακόμη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η έκθεση που θα διαρκέσει δύο μήνες «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το φιλότεχνο κοινό της πόλης να θαυμάσει έργα που ορίζουν την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας».


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana