Κρητική start up στον τομέα κατασκευής συσκευών εντοπισμού σκαφών

 

Εντός των στόχων που έχει θέσει από την αρχή κινείται το επιχειρησιακό σχέδιο της Startup εταιρίας OpenIchnos, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, που διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της μπλε οικονομίας Bluegrowth το Δεκέμβριο.

 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της OpenIchnos, Γιώργος Κούτρας, η ηρακλειώτικη Startup, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής των συσκευών εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

 

Η OpenIchnos θα είναι σε θέση τον Απρίλιο να λανσάρει στην αγορά τελικό προϊόν προλαβαίνοντας έτσι την τουριστική περίοδο που ήταν και το μεγάλο "στοίχημα" της ομάδας της Startup εταιρείας που έχει την έδρα της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Σημειώνεται, πως και το software και το hardware της συσκευής εντοπισμού σκαφών αναψυχής OpenIchnos παράγεται στην Ελλάδα, ενώ η συσκευή, που μπορεί να βρει πεδία χρήσης και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, είναι ενεργειακά αυτόνομη.

 

Εκτός από τη διάκριση της πρώτης θέσης που έλαβε η OpenIchnos στον διαγωνισμό Bluegrowth, η ηρακλειώτικη Startup έχει επιλεγεί και βρίσκεται στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, μεταξύ 25 Startup εταιριών.

 

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition αποτελεί ένα διεθνή "επιταχυντή" για την αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana