Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: προωθεί την ανάπτυξη οδικής συνείδησης

 

Στην ανάπτυξη οδικής συνείδησης μέσω του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επενδύει ο Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim. Όπως αναφέρθηκε από εκπροσώπους της διοίκησης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Καλός Οδηγός» σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων μεταφοράς φορτίου και λεωφορείων λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της δουλειάς τους και το περιβάλλον εργασίας τους.

«Φιλοδοξούμε το πρόγραμμα αυτό να φέρει στο προσκήνιο τη σημασία της οδικής ασφάλειας ως στρατηγικού πυλώνα ΕΚΕ, αλλά και να αποτελέσει την αφορμή νέων συνεργειών και συνεργασιών με επιχειρήσεις και φορείς» ανέφερε η Εύη Ιωαννίδου, Επικεφαλής Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και κάλεσε την πολιτεία και τις επιχειρήσεις να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια του ομίλου Ηρακλής και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, ακόμα περισσότερο τη σημασία της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Μίχος ανέφερε ότι ο Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία και την Ασφάλεια. Ο όμιλος διανύει ετησίως 15 εκ. χιλιόμετρα με περίπου 500 φορτηγά για την μεταφορά των προϊόντων, πρώτων υλών, κ.ά. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΗΡΑΚΛΗΣ, από το 2008 δεν υπήρξε στον όμιλο κανένα δυστύχημα ενώ από το 2010 δεν υπήρξαν ατυχήματα που να σχετίζονται με την οδική συμπεριφορά.

Ο κ. Μίχος ερωτηθείς για την πορεία του ομίλου εμφανίστηκε απαισιόδοξος. 'Οπως ανέφερε, καθώς το οικονομικό περιβάλλον στην χώρα δεν είναι το καλύτερο, το 2017 θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον όμιλο. «Πιθανόν να είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές στην ιστορία της εταιρείας μας τα τελευταία πενήντα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, πρόσθεσε ότι το 2016 ο όμιλος προσπάθησε να αναπτύξει καινούριες αγορές στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Καλός Οδηγός» αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια και διαδραστικές ερωτήσεις, τα οποία προβάλλονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες οδηγούς του Ομίλου από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr. Με «οδηγό» τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στους οδηγούς τους κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς, καθώς και να τους ενθαρρύνει και να τους εμπνεύσει να σέβονται τα οδικά πρότυπα συμπεριφοράς καθιστώντας τους και προσωπικά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους. Με τρόπο απλό, παραστατικό και ευχάριστο, περισσότεροι από 600 επαγγελματίες οδηγοί του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο «Καλοί Οδηγοί».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα και σε πολλαπλά οφέλη για το ευρύτερο κοινό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δια βίου εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας, όπου επενδύει συστηματικά ο Όμιλος, συμβάλλει σε ασφαλέστερες μεταφορές και ελαχιστοποίηση ατυχημάτων, αυτή η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει θετικά στους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μεγάλα οδικά δίκτυα.

 

Tο πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εργαζόμενους και συνεργάτες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκπαιδεύει περισσότερους από 400 οδηγούς σε ετήσια βάση τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και με πρακτική εξάσκηση σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς. Παράλληλα, προχωρά σε αξιολογήσεις επικινδυνότητας δρομολογίων, ενώ καταγράφει και αναλύει συστηματικά τυχόν συμβάντα. Τέλος, διενεργεί τακτικούς «μυστικούς» ελέγχους με σκοπό την αξιολόγηση της οδικής συμπεριφοράς εργαζομένων και συνεργατών.

 


Το πλήρες τηλεγράφημα της Μ.Τσιβγέλη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana