Επιχειρηματικές συναντήσεις: Καινοτομία στον τομέα Υγείας

 

Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων για την καινοτομία στον τομέα της Υγείας "Portugal-Europe matchmaking event on Healthcare Innovation" διοργανώνει η θεματική ομάδα "Healthcare" του Enterprise Europe Network στις 29 Μαρτίου 2017 στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Health Cluster Portugal "Meetings with Health Innovation". Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και φορείς της δημόσιας υγείας που ενδιαφέρονται για διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες, να αξιοποιήσουν εμπορικά νέα προϊόντα, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και γνώσεις σχετικά με καινοτόμες υπηρεσίες και χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα της υγείας και να αναπτύξουν ερευνητικές, τεχνολογικές και εμπορικές συνεργασίες, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.

 

Οι βασικές θεματικές του συνεδρίου είναι οι εξής:

 

Η συνεισφορά του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαίων εταίρων, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Η αξιοποίηση της καινοτομίας και εκτός εργαστηρίου: Πώς μπορούν η ανοικτή καινοτομία και η ανοικτή επιστήμη να δώσουν ώθηση στη μεταγραφική και κλινική έρευνα;

Η προώθηση της καινοτομίας στην αγορά: Πώς μπορούν η τεχνολογική προμήθεια και αξιολόγηση να γίνουν πιο φιλικές προς την καινοτομία;

Μεταφορά της τεχνολογίας στους χρήστες: Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα η ψηφιακή καινοτομία, τα big data και τα real-world data για τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης;

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.:210 7273920, email: cpascual@ekt.gr).


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana