Συνεργασίες μέσα από το «Wine and Gourmet 2017» του Τόκιο

 

Στη διαπίστωση ότι «υπάρχουν ευκαιρίες για την αγορά, τους επιχειρηματίες και δυνατότητες συνεργασιών με ξένες χώρες και τις αγορές αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση προγραμματισμός και στόχευση», προέβη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Συνομοσπονίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Μανόλης Ψαρουδάκης.

Τη δήλωση έκανε με αφορμή τη συμμετοχή εταιρειών του Ρεθύμνου στη διεθνή έκθεση «Wine and Gourmet 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 10-14 Απριλίου.

Ο κ. Ψαρουδάκης, που ήταν μεταξύ των εκπροσώπων της χώρας μας στην προσπάθεια υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών, και σε συνεργασία, με το Made in Greece, τόνισε ότι η αποστολή, περιελάμβανε τριμηνιαία προετοιμασία συναντήσεων, ενημέρωση 280 εισαγωγέων, χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων μεγάλης κλίμακας για την γκάμα των ελληνικών προϊόντων που συμμετείχαν στη Wine & Gourmet 2017.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της Wine and Gourmet 2017, υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για εκκίνηση διαπραγματεύσεων για συνεργασίες, με τις οποίες είναι ήδη σε επαφή το τοπικό προσωπικό υποστήριξης της δράσης στην Ιαπωνία. Εξάλλου, όπως εξήγησε, η αποστολή πλαισιώθηκε από παράλληλες δράσεις, με κυριότερη την οργάνωση σεμιναρίου ελληνικού ελαιολάδου με έμφαση στο κρητικό ελαιόλαδο, για το οποίο, όπως δήλωσε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Τέλος ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε, ότι το επιμελητήριο Ρεθύμνου, μέσω προγραμματισμένων κινήσεων και δράσεων, στοχεύει να εντείνει την προσπάθεια.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana